London és környéke Stonehenge, Oxford, Cambridge, Canterbury

Ajánló

Elsősorban azoknak a London kulturális és történelmi emlékhelyei iránt érdeklődő turistáknak ajánljuk útikönyvünket, akik legalább néhány napot a brit fővárosban töltenek és a „kötelező” látnivalók megtekintése mellett szívesen felkeresnek kevésbé ismert, de rendkívül érdekes helyszíneket is.

London és környéke

Ajánljuk könyvünket azoknak is, akik már jártak Londonban, hiszen kalauzunk elvezeti őket a fővároshoz közel eső vidéki városokba is. Stonehenge misztikus köoszlopai mellett megismerjük az angol iskolavárosokat (Etont, Oxfordot, Cambridge-t), ellátogatunk a tengerparti Brightonba, és felkeressük a szigetország legszebb kastélyait is (Leeds Castle, Hampton Court).

A „Magyar szemmel” sorozat új kötete a magyar turisták igényeinek megfelelően bemutatja a London és Dél-Anglia magyar vonatkozású emlékeit is.

Bevezetés

London és környéke

London Európa legnagyobb városa, melyet az is ismer, aki soha nem járt a „Szigetországban”. Mindenki fejből sorolja a nevezetességeket: Big Ben, Tower Bridge, Szent Pál-székesegyház, British Museum, stb. Ismerjük a királyi család tagjait, figyeljük a róluk szóló hivatalos és nem hivatalos híreket. Szeretjük az emeletes buszokat, a piros telefonfülkéket, a postaládákat, az angol reggelit és a testőrök egyenruháját.

London és környéke

London azonban sokkal több ennél. Pezsgő metropolisz, számtalan náció lakóhelye, gazdasági, politikai, kulturális központ, a világ egyik leglátogatottabb városa. A számtalan látnivaló és érdekesség bemutatása természetesen minden könyv kereteit meghaladja. Törekszünk azonban arra, hogy a magyar utast érdeklő helyszínek közül a legtöbbet mutassuk be. Útikalauzunk célja, hogy Londonban „kötelező” régi és legújabb nevezetességein kívül – a sorozat célkitűzésének megfelelően – a magyar vonatkozású és talán kevéssé ismert látnivalókat, emlékhelyeket is bemutassa.

London és környéke

Szeretnénk megismertetni az olvasóval a főváros szűkebb és tágabb környezetét is. Nem titkolt célunk, hogy arra ösztönözzünk mindenkit, ha teheti, ismerkedjen meg az angol vidékkel is. Meglátogatjuk a legszebb London melletti kastélyokat, a misztikus Stonehenge-t, felkeressük a közeli kisvárosokat, például Cambridge-t, Oxfordot, Canterburyt.

Londonban és környékény rengeteg felfedeznivaló van, reméljük, könyvünk hozzásegíti az utazót ahhoz, hogy megismerje és megszeresse kedvenc városunkat.

Budapest, 2007. május
Dr. Budai Zoltán - Horváth Gyula