A Kiadóról

A kezdet

A Ketzal Kiadó Kft. lassan egy évtizede foglakozik útikönyvek kiadásával. A könyvkiadói tevékenység turisztikai szakemberek kezdeményezésére jött létre, miután kényszerűen szembesültünk a hazai útikönyv kiadás problémáival.

Magyarországon ugyanis rendkívül ritka a jó, magyaroknak szóló útikönyv. Számos neves külföldi kiadó, vagy szerző magyar nyelvre lefordított kiadványa várja ugyan (általában igen borsos áron) az utazni vágyókat a boltokban, de ezen könyvek nem a magyar utazók igényeinek megfelelően készültek. Legtöbbször nem írnak az adott ország magyar vonatkozású történelmi és kulturális emlékeiről, nem veszik figyelembe a magyar turisták másoktól gyakran jelentősen eltérő utazási szokásaikat, szállásigényüket.

A Ketzal Kiadó Kft. „Magyar szemmel” útikönyvsorozata ezen a problémán kíván segíteni.

„Magyar szemmel” útikönyvsorozat

Már a sorozat címének megválasztásával is utalni akartunk arra, hogy kifejezetten magyar turisták számára készülnek útikönyveink. Az adott országot alaposan ismerő, nyelvét beszélő profi szerzők az útikönyvek írásakor kiemelt figyelmet fordítanak az adott ország magyar vonatkozású történelmi és kulturális emlékeire, a könyvek kiadását így minden esetben alapos történelmi, művészettörténeti kutatómunka előzi meg.

Nagyszámú pozitív olvasói és könyvterjesztői visszajelzés igazolja, hogy fáradozásaink nem hiábavalóak, a „Magyar szemmel” útikönyvsorozat köteteit olvasóink szívesen forgatják. Reméljük nem lesz ez másképpen a közel jövőben megjelenő új útikönyveink esetében sem.